Abdullah 1931 yılında Çağlayancerit'te doğdu ancak o yıllarda yoksulluk ve fakirlik kıtlıklar vardır babanın devlete yol parası borcu vardır yol parasından kurtulmak için nüfusa 22.04.1935 doğumlu olarak yazdırır. Abdullah büyümüş okul çağı gelmiştir.
Fakat o tarihlerde köyde okul yok. Keziban Hatun Camii yanındaki ahşap evin bir odası eskiden beri okul olarak kullanılırmış, İlkokulu burada bitirir. Okulda öğrenci sayılarının 40 kişi olduğu kız öğrencinin olmadığını anlatır. Askere gidinceye kadar babasıyla birlikte bağda, bahçede, tarlada çalışır. 1950 yılında Zeynep Hanım ile evlenir. Askere gitmeden bir kızı dünyaya gelir.
1953 yılında askere gider. 24 ay askerlik yapar. Askerden geldiğinde babasından ayrılarak Erinci obasına yerleşir. Bir müddet Erinci’de çiftçilikle, malcılıkla uğraşır. Dört kızı, üç oğlu, daha dünyaya gelir. Abdullah Çetinkaya çocuklarını evlendirir. Daha sonra üç kızı bir oğlu ile bir gelini vefat eder. 1977 yılında eşe Fatma isimli bir bayanla ikinci evliliğini yapar. Eşe Fatma’dan çocukları olmamıştır. 1974/1984 yılları arasında köyde on yıl muhtarlık yapar. Muhtarlık dönemlerinde köye birçok hizmetleri olmuştur.
Fatih mahallesindeki kaymakamlık binasını yaptırır. Maraş yolu üzerindeki Mercen Köprüsünü, köyün içinden geçen Zorkun Deresi Üzerine Bir köprü, Urmeli deresine bir köprü, Kazıklı yolu Uludere üzerine bir köprü yaptırdı. Cerit'ten Merk köyüne kadar 9 kilometrelik kazıklı yolunu yaptırdı. Bu arada Engizeğin 8 kilometrelik yolunu yaptırdı. Küçükcerit köyüne bir ilkokul, bir sağlık evi ve Küçükcerit Ayranpınarı arası 28 kilometrelik yayla yolunu yaptırdı. Yine (1984) yılında afet evleri adı altında şimdiki Fatih ilköğretim okulu yakınına evi olmayan on dört fakir aileye 2 + 1 evler yaptırdı. (1985) yılında Öksüz dağına kamalak ve badem fidanları diktirdi. O yıllarda fidan dikiminde çalışan birçok insan günümüzde emekli olmuşlardır. Fatih mahallesindeki Arılık Tepesi’nin mezarlık tarafına çam Fidanları diktirdi. Bu çamlar büyüyüp meydana geldiklerinde.
1986 yılında Çağlayancerit belediye olduğunda. Belediyenin yol ve inşaat çalışmaları nedeniyle çamların birçoğu kesilip mahalle yolu yapıldı. Yine de günümüzde ayakta kalan beş on çam ağacı burada bulunmaktadır. 12 Eylül 1980 yılında yapılan askeri darbede sıkıyönetim ilan edilmişti. O dönemlerde köye gelip giden askerlere köy halkını ezdirmemiştir. Siyasette en çok sözü dinlenen bir muhtar idi. 1988/1994. 1999 yılları arasında Demokrat Parti de 4 yıl Doğru Yol Partisi’nde 4 yıl Anavatan Partisi’nde olmak üzere toplam on iki yıl İl encümenliği yapmıştır. (2008) yılında yüksek tansiyon nedeniyle
Kısmi felç geçirmiştir. Kendisine geçmiş olsun diyorum. 2005 yılında Bağ-Kur’dan emekli olur. Çağlayancerit Aksu mahallesinde ikamet etmektedir. Kendisine sağlıklı yıllar hayırlı ve uzun ömürler diliyorum. On erkek, dokuz kız, 20 torun sahibidir. Torunlarından
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder